Programmer

På denne side findes en række programmer, som kan downloades til brug i forbindelse med egen slægtsforskning.

xGalleri

xGalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde, at de enkelte filer lægges ind i programmet, f.eks. i en database. Hvis man bare har et par tusinde filer, bliver det hurtigt uoverkommeligt.

Programmet fungerer derfor istedet på den måde, at datafilerne simpelthen placeres i et antal mapper og undermapper. xGalleri vil så automatisk registrere mapper, undermapper og filer og ud fra det dynamisk danne og vise passende websider. Når programmet er installeret, er det dermed hurtigt og nemt, at tilføje, flytte eller fjerne filer.

Programmet findes i to versioner til brug hhv. på en hjemmeside eller lokalt på en Windows-PC. Begge versioner kan findes herunder. For nærmere vejledning se i nedenstående manual.

Manual


til begge versioner af programmet. Samme manual findes i zip-filerne herunder.

Lokal version

Denne version er beregnet til at køres lokalt på en Windows-computer.

Web-version

Denne version af programmet er beregnet til at lægges på en hjemmeside. Den kræver et webhotel med PHP.

Demo

Her kan du se, hvordan programmet virker.

xGedcom

xGedcom bruges til at vise resultaterne af sin slægtsforskning på en hjemmeside. Programmet installeres på et webhotel, hvor der er adgang til PHP og MySql. Derefter oploades en gedcom-fil med slægtsdata til dette program.

Manual


Samme manual findes i zip-filen herunder.

Web-version

Denne version af programmet er beregnet til at lægges på en hjemmeside. Den kræver et webhotel med PHP og MySql.

Demo

Her kan du se, hvordan programmet virker.