Tilføj danske sogne i Legacy

En af de store fordele ved slægtsprogrammet Legacy er den centrale forvaltning af stednavne. Under menuen Vis -> Masterlister -> Sted får man en oversigt over alle de stednavne, som bruges i databasen, og disse stednavne kan rettes, sammenlægges eller slettes med virkning overalt i databasen.

Øverst til venstre vises listen med stednavne. Øverst til højre vises en liste med alle personer, der har en tilknytning til det valgte sted. Nederst skulle der være et kort, som viser stedets placering; men denne funktion fungerer desværre ikke i øjeblikket. Kommer forhåbentligt snart igen.

For at få mest muligt ud af funktionen, skal man overveje, hvordan man vil notere stednavnene. Det kan gøres på mange måder; men man bør vælge et system. En mulighed er sogn, herred, amt, land med udgangspunkt i DIS-Danmarks hæfte "Amt, Herred, Sogn". Hvis man vil gøre det, kan man importere denne liste med samtlige kirkesogne i Danmark.

Via dette link kan du downloade en zip-fil. Den indeholder databasen med sognenavne i en version til både Legacy 8 og til Legacy 9.

--- --- ---

Du kan også læse installations-vejledningen i denne pdf-fil direkte her.